#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ   Για τις τηλεφωνικές σας παραγγελίες καλέστε μας στο 210-5757321

Οικονομία ρεύματος

06/03/2015
από ΤΑΣΟΣ ΠΑΛΛΑΣ
Πώς διαλέγουμε κκλιματιστικό

1.Τοποθέτηση Ηλιακού θερμοσίφωνα:

  • Η πιο τίμια συσκευή που μπορεί να υπάρξει σε ένα σπίτι. (Απόσβεση σε 4-5 έτη η οποία γίνεται όλο και πιο σύντομη λόγω αυξήσεων της ΔΕΗ συν το γεγονός ότι μας παρέχει έτοιμο ζεστό νερό χρήσης όλο το 24ωρο, ευκολία, οπότε και άνεση ζωής)
  • Αν έχουμε παλιό ηλιακό που έχει χάσει την απόδοσή του ή χρειάζεται συνεχώς συντηρήσεις, αξίζει να τον αντικαταστήσουμε με έναν νέο 3πλής ενέργειας, υψηλών προδιαγραφών, με επιλεκτικούς συλλέκτες και μεγάλη απόδοση λύνοντας έτσι μια για πάντα το θέμα του ζεστού νερού χρήσης στο σπίτι μας.
  • Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ηλιακού θερμοσίφωνα, σιγουρεύμουμε την καλή κατάσταση του ηλεκτρικού μας θερμοσίφωνα καθώς και τους βαθμούς κελσίου που χρειαζόμαστε. (Οι καινούριοι θερμοσίφωνες ζεσταίνονται πιο γρήγορα και έχουν καλύτερη μόνωση. Επίσης ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε ίσως να μη χρειάζεται να έχουμε ρυθμισμένο το θερμοστάτη στους 70 αλλά στους 40 με 50 βαθμούς κελσίου).
  • Αν έχουμε ένα πολύ παλιό θερμοσίφωνα που μας δημιουργεί προβλήματα, αργεί πολύ να μας ζεστάνει το νερό ή δεν το κρατάει ζεστό για πολύ ώρα, όπως έκανε αρχικά, σίγουρα αξίζει να τον αντικαταστήσουμε με ένα νέο (απόσβεση μέσα σε 2 χρόνια).

2.Προσοχή στη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης και τις ηλεκτρικές θερμάστρες

  • Λόγω των μεγάλων καταναλώσεων που έχουν και ανάλογα με το χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε μπορεί να συμφέρει να εγκαταστήσουμε κάποιου άλλου είδους συσκευή θέρμανσης που είναι μεν ακριβότερη, αλλά θα την αποσβέσουμε πολύ γρήγορα (πχ ένα θερμοπομπό, ένα air-condition ή ένα μικρό ενεργειακό τζάκι). Απόσβεση από 6 χρόνια έως μερικούς μήνες συν το γεγονός ότι θα μας παρέχει μεγαλύτερη θερμική άνεση και θα θερμαίνονται καλύτερα και οι παρακείμενοι χώροι.
  • Πολύ προσεκτική χρήση με τα air-condition. Οι χρονοδιακόπτες πολλές φορές βοηθούν στο να μην ξεχνάμε τις μονάδες ανοιχτές (είτε επειδή μας πήρε ο ύπνος, είτε επειδή έπρεπε να φύγουμε βιαστικά από το σπίτι κλπ)
  • Οι καινούριοι κυκλοφορητές θέρμανσης (inverter) καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς, και ειδικά σε μεγάλες εγκαταστάσεις (απόσβεση 5-6 χρόνια).
  • Να θυμηθούμε επίσης, ότι με ενεργειακές λάμπες, ψυγείο και πλυντήριο Α ενεργειακής κλάσης, air-condition και κυκλοφορητή θέρμανσης με τεχνολογία inverter, σε σχέση με αντίστοιχες συσκευές συμβατικής τεχνολογίας, μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 2MWh, δλδ περίπου 200 € το χρόνο για μία 4μελή οικογένεια.

 

 

 
 
Για περισσότερα video
επισκεφθείτε το κανάλι μας